Lokale skolebørn bidrager til biodiversiteten ved GEV

1. klasse fra Grindsted Privat Skole var onsdag før Kristi Himmelfartsdag til fernisering ved GEV, hvor de kom med fuglehuse og insektboer til biodiversitetsområdet foran administrationsbygningen på Tårnvej 24.

Rødstjerte. Stære. Musvitter. De skulle gerne snart begynde at flytte ind. Det er i hvert fald

ønsket for fuglehusene, som netop er blevet sat op på GEV’s biodiversitetsområde foran administrationsbygningen på Tårnvej 24. Fuglehusene har GEV’s adoptionsklasse lavet i natur/teknik timerne. Og så har de lavet 4 flotte insektboer, som er blevet sat op på hegnet.

1. klassen er GEV’s adoptivklasse, som er en del af initiativet: ’Virksomheder adopterer

skoleklasser.’ Initiativet handler om, at private og offentlige virksomheder har mulighed for at adoptere lokale skoleklasser fra 1.-9. klasse, som besøger virksomheden på læringsbesøg igennem hele deres skoletid. Noget der giver mening for begge parter.

-For os, som en lokal multiforsyningsvirksomhed, er det vigtigt at tage del i lokalområdet og

være synlige. Vi synes, det er vigtigt at have åbne døre for de lokale skoler og uddannelsesinstitutioner, så de kan få et indblik i, hvordan vi arbejder med de forskellige forsyningsarter og den grønne omstilling, fortæller direktør, René Heiselberg Gier, om samarbejdet.

Biodiversitet i børnehøjde

Temaet for dette læringsbesøg var den bynære natur. Forinden ferniseringen af fuglehusene og

insektboerne, har kommunikationsmedarbejder, Marie Juncher, været på besøg på Grindsted Privatskole, for at give et oplæg om hvad biodiversitet er, og hvordan vi skal passe på naturen. Snakken handlede også om, hvad man kan gøre helt lokalt for at fremme arternes levevilkår.


Derfor var det oplagt, at eleverne kunne hjælpe med at gøre GEV’s biodiversitetsområde mere

beboervenligt for insekter og fugle. Ferniseringen blev fejret med kage og juice. Efterfølgende var eleverne på naturbingo i biodiversitetsområdet, hvor der skulle findes snegle, sommerfugle og edderkopper. En fuld bingoplade udløste en præmie i form af en GEV drikkedunk. Det vakte stor glæde hos alle.

Ny adoptivklasse efter sommerferien   

Læringsbesøgene bliver planlagt i dialog mellem GEV og klassens lærer. For hvert besøg er der

faglige fokuspunkter, som passer ind i den almindelige undervisning på skolen. Og læringen går begge veje for partnerne. For eleverne lærer forskellige rollemodeller at kende, samtidigt med at de får afprøvet deres skolefag i en praksisnær virkelighed. Derfor er det en prioritet hos GEV, at eleverne kommer tæt på de enkelte medarbejdere fra forskellige afdelinger, så de får mulighed

for at stille deres nysgerrige spørgsmål og lære om forsyningsbranchen.

Efter sommerferie byder GEV velkommen til en ny adoptivklasse. Det er den nuværende 6. klasse,

som kan se frem til at lære mere om fremtidens forsyning og uddannelse og karrieremuligheder indenfor forsyningsbranchen de sidste 3 år af deres skoletid. Dermed vil GEV have både den nuværende 1. klasse og den nye 7. klasse tilknyttet som adoptivklasser.

’Virksomheder adopterer skoleklasser’ er et initiativ startet af Karsten B. Vester og er en del af Relationsnetværket. Konceptet har eksisteret i mere end 15 år og er udbredt i hele Danmark.

Ønsker du mere information om vores skolebesøg,

kan du kontakte kommunikations- og eventmedarbejder, Marie Juncher

Kontaktperson:
Marie Juncher
+45 43 14 00 78
mja@gev.dk
Verified by MonsterInsights