Følg GEV

Information vedr. folketingets vinterhjælpepakke

Læs, hvad det betyder for dig som andelshaver hos GEV

Regeringen har i dag, i samarbejde med flere partier i folketinget, på tværs af blokkene landet en aftale for vinterhjælp til danskerne. 

Hvad betyder det så for mig som andelshaver?

For det første fjerner regeringen fra 1.januar 2023 størstedelen af afgiften på den almindelige elafgift.

Således som skemaet nedenfor:

Midlertidig lempelse til EUs minimumsafgift

Hvad betyder det mere præcist for dig som andelshaver i kroner og øre. Det vil afhænge af dit elforbrug og husstandens forbrug. Herunder har vi en tabel, hvor der er et udsnit af forskellige forbrugsgrupper. Er du i tvivl om dit eget forbrug, så kan du altid ringe til vores kundeservice på 75 32 11 66. 

Vi oplever ikke samme travlhed på telefonen som flere større selskaber, så I skal endelig ringe.

Virkning for forskellige forbrugertyper

Også her beder vi jer kontakte os i GEV, hvis I har spørgsmål til egne regninger eller undrer jer over andet ift. de udmeldinger der kommer fra regeringen.

Derudover har der været en del af aftalen som går på, at du som kunde i et varmeselskab kan bede dit selskab indefryse dele af din regning, som overstiger et bestemt beløb. Dansk Fjernvarme har lavet en udregning der viser, at den nye aftale gør det muligt at indefryse den del af fjernvarmeregningen, der overstiger 26.000 kr. årligt. Det betyder, at det ikke er i nærheden af at være relevant for GEVs andelshavere på fjernvarmen. Vi ligger i 2022 på 9600 kr. på et standardhus (18,1 Mwh, 130 m2).


Vi arbejder i GEV netop nu med budgetterne for 2023, herunder også prisen på fjernvarme. Derfor kan vi ikke endnu sige mere om eventuelle prisstigninger, men større stigninger i prisen skal meldes med 3 mdrs. varsel, hvorfor en evt. prisstigning ikke vil kunne finde sted før 3 måneder fra udmeldingsdatoen.


© copyright GEV 2022.

Verified by MonsterInsights