GEV inviterer unge ind i nyt Young Advisory Board

Er du mellem 18 og 35 år? Interesserer du dig for at gøre en forskel på energiområdet i fremtiden? Så er GEVs Young Advisory Board lige noget for dig. Med start den 1. januar 2023 lancerer GEV nu muligheden for at mellem 5-7 unge kan være med til at rådgive, udfordre og hjælpe bestyrelsen, samtidigt med at de får en bestyrelsesuddannelse og indsigt i forsyningsbranchen.

De nye generationer skal være med, hvor det gælder

GEVs bestyrelse startede arbejdet med et Young Advisory Board allerede i 2020 og efter en modningsproces, så bliver der i løbet af efteråret mulighed for at blive en del af det spændende tiltag, som skal være med til at skabe ejerskab blandt de yngre generationer.

- De unge ejer fremtiden, udtaler bestyrelsesformand, Jørgen Kristensen, og fortsætter: - De skal leve med de valg, vi lidt ældre træffer for verden og fremtiden. Derfor vil vi give dem en stemme. Bestyrelsesarbejdet er en vigtig del af den demokratiske proces og særligt for os i andelsvirksomhederne. Vi har ambitiøse projekter og mål for både forsyningen, virksomheden GEV og ikke mindst vores påvirkning på klimaet. Men vi har brug for de unge stemmer, som tør udfordre os og ser verden i et andet lys.

Jørgen Kristensen henviser til, at alle interesserede opfordres til at søge, uanset baggrund, uddannelse og bopælskommune, men alligevel er der krav til de interesserede:

- Vi forventer at få 5-7 unge ind i vores Young Advisory Board, som på hver sin måde kan være med til at gøre en forskel. Da vi er en lokal virksomhed, så er det vigtigt for os, at størstedelen af medlemmerne er lokale. Derfor har vi primært brug for lokale unge, men vi åbner for, at to af deltagerne kan være bosiddende udenfor kommunen.

De unge får blandt andet til opgave at spille ind på 4 årlige temaer, som sættes op af bestyrelsen. Derudover skal de selv være med til at fastsætte flere af de endelige rammer for deres eget arbejde.

De unge bliver klædt på til arbejdet

Når de unge medlemmer starter, vil der både blive sat tid og plads af til, at de lærer hinanden at kende, ligesom de skal lære meget mere om GEV som virksomhed, og den verden virksomheden opererer i. Men de får også noget ud af indsatsen, fortæller Simon Lindblad-Madsen, der er projektleder på Young Advisory Boardet:

- Vi tilbyder en grundig bestyrelsesuddannelse, hvor du både lærer om bestyrelsesarbejdet, men især, hvordan du bringer dine egne kompetencer som person i spil. Er du med i vores Young Advisory Board længe nok, så gør vi dig endda klar til at søge bestyrelsesposter. Derudover har vi en årlig innovationscamp, hvor de ugne rustes til at arbejde innovativt og trænes i arbejde fra abstrakt idé til konkrete initiativer.

Grundig proces skal sikre succes

Den 1. september åbner GEV for ansøgninger fra unge interesserede, som vil involvere sig lokalt i GEV og Grindsted. De interesserede skal sende en motiveret ansøgning, hvor de fortæller om sig selv og vedlægge deres CV. Kvalificerede kandidater inviteres til første samtale. Hvis der fortsat er gensidig interesse, bliver kandidaterne indkaldt til en 2.samtale. Herfra besluttes det løbende hen over efteråret, hvem af de unge, der bliver medlemmer af det nye Young Advisory Board. Bestyrelsesformand, Jørgen Kristensen, er begejstret over udsigterne:

- Vi har været grundige i forarbejdet og, ikke mindst, så ønsker vi at afgive reel indflydelse til de unge mennesker gennem forskellige projekter. Vi glæder os allerede meget til at lære de unge at kende og møde deres indsigter og forslag med åbent sind.

Faktaboks

Der findes ikke mange Young Advisory Boards i Danmark endnu, men blandt andet i England er det begyndt at vinde frem. Fælles for de eksisterende Young Advisory Boards er, at virksomhederne både søger at sikre involvering, men også at give de unge noget med videre, der styrker deres personlige og faglige kompetencer.

For GEVs Young Advisory Board gælder, at det er helt nyt, og der efterlades stadig plads til at lære undervejs. GEV samarbejder i projektet med firmaet Monsø, der står for innovationscampen, og med Laura Vilsbæk fra nyibestyrelsen.dk, som står for bestyrelsesuddannelsen.

Ønsker du mere information om vores Young Advisory Board

kan du kontakte Kommunikationschef, Simon Lindblad-Madsen

Kontaktperson:
Simon Lindblad-Madsen
+45 93 39 10 61
svm@gev.dk
Verified by MonsterInsights