EU-parlamentariker på besøg hos GEV

At få en by, der desværre nok er mest kendt for en omfattende generationsforurening, til at blive kendt som Den Grønne Hovedstad - det er et projekt, der vækker stor begejstring hos det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose.

Hun var tirsdag på besøg hos GEV for at høre mere om den Den Grønne Hovedstad og om forsyningsvirksomhedernes tanker og ideer om den grønne omstilling.

- For det første er jeg meget fascineret af, at se hvordan et andelsselskab som GEV tager ansvar for den grønne omstilling og virkelig arbejder på det. Men også at man har tanker og intentioner og ideer i lokalsamfundet i Grindsted om det, sagde Christel Schaldemose som afrunding på besøget.

Noget af det der gjorde indtryk på hende er de mange frivillige borgere, der har meldt sig til at deltage i arbejdet med at gøre Grindsted til Den Grønne Hovedstad:

- Det er nok Danmarks store styrke, at uanset, hvor man kommer hen, er der frivillige, der bare stiller op bag den grønne omstilling. EU har omstillingen på dagsordenen og har haft det i markant grad over de sidste par år, men egentligt er det jo noget der er foregået i lokalsamfundene rundt omkring - også i Danmark og i Billund Kommune i mange år. Der er jo noget som andelshaverne og forsyningsselskaberne faktisk har arbejdet med i rigtig lang tid, lød det fra EU-parlamentarikeren.

Men spørgsmålet er så, hvad hun kan gøre nede fra EU for at hjælpe Den Grønne Hovedstad på vej:

- En del af det med Den Grønne Hovedstad er at få vendt det her med at der en generationsforurening i byen - den skal selvfølgelig fjernes - og så skal Grindsted gøres til et grønt sted at bo, arbejde og leve. Og der kan jeg måske være med til at skubbe på det, få afsat penge til det og fundet gode løsninger på, hvordan det kan vendes, og så kan jeg måske være med til at sprede ideen hvis Grindsted kommer med den helt gode løsninger, siger Christel Schaldemose.

 

 

Tak til Billund Online og Netavisen Grindsted for lån af tekst og billeder

Copyright: 

Tekst: Marianne Thorø

Billeder: René Lind Gammelmark

Verified by MonsterInsights