Telefon 75 32 11 66

Internethastigheden stiger i Grindsted og omegn

Det har været på vej gennem hele efteråret, men oktober blev måneden, hvor mere end 50% af Altibox-kunderne i Grindsted havde en fiberforbindelse på minimum 100Mbit/100Mbit. Det glæder direktøren hos GEV, der leverer fibernettet til Altibox: 
”Det fortæller os, at fibernettet bliver mere og mere aktuelt over tid, hvilket med stor sandsynlighed skyldes den stigende tendens til at flere og flere streamer deres TV frem for at have nogle faste programpakker. Ligesom det også er sandsynligt at de øgede internet-hastigheder kan tilskrives de unge menneskers gaming – eller rettere spillenes behov for øget hastighed. Hos GEV er vi ofte ude for at sikre den rette WIFI-løsning i hjemmene, idet dette også er ganske væsentligt for at udnytte fiberkapaciteten.”  

Siden Altibox Danmark og GEV, som er netejer, i 2009 begyndte at levere fibernet-forbindelser til befolkningen i Grindsted og omegn, så er en større og større del af privatkundernes valg faldet på fiberforbindelse på 100Mbit/100Mbit eller større. Særligt i 2019 er der rykket meget på hastighederne hos de private forbrugere. I oktober måned knækkede kurven så for første gang, da det nu er mere end 50% af kunderne hos Altibox i Grindsted, der har en hastighed på mindst 100Mbit/100Mbit.

Hvad betyder 100Mbit/100Mbit?
100Mbit/100Mbit er betegnelsen for download-hastighed/upload-hastighed på fiberforbindelsen. Det første tal fortæller noget om hastigheden, hvormed du indlæser hjemmesider og downloader filer, men i særdeleshed noget om kvaliteten af særlig streaming af serier, film eller programmer. 

Samtidigt er det vigtigt for de, der spiller krævende online-spil, at hastigheden er høj nok. Det andet tal er et udtryk for hastigheden, når du eksempelvis lægger filer op på nettet og taler med andre via video-forbindelse.

Stor lokal tilfredshed
Andelshaverne hos GEV i Grindsted er ejere af lyslederkablerne, der forbinder Altibox med deres kunder i området. Direktør for GEV, René Heiselberg Gier udtrykker stor tilfredshed med de højere hastigheder hos privatkunderne: 

”Den store lokale investering, som i tidens løb er foretaget, begynder for alvor at tage form. Havde GEV ikke investeret i fiberen lokalt i Grindsted, ville vi med meget stor sandsynlighed have siddet tilbage med meget lavere hastigheder. Dette ville have været meget trist for den lokale udvikling for såvel private som erhverv. Hastigheden og stabiliteten på internettet sidestiller vi som infrastrukturejere efterhånden med leverance af vand, el og varme. Forestil dig en situation, hvor nettet var nede i flere dage? Vi har med fibernettet investeret i den lokale udvikling, hvilket er en rolle som vi gerne tager på os - også i fremtiden” 

René Heiselberg Gier giver ligeledes udtryk for, hvad der kan ligge til grund for kundernes ønske om hurtigere forbindelser til nettet: 

”Vi lever i en tid, hvor kravene til vores internet stiger konstant. Vi bruger mange flere Mbit data på vores TV, computere, mobiler, tablets end tidligere. Samtidigt kommer der flere og flere SMART-produkter på markedet, som også kræver adgang til internettet. Karikeret sagt: Når far tjekker nyheder på nettet, mor lytter til musik på mobilen, sønnike spiller Fortnite online og datteren streamer på Netflix, samtidigt med alt det inaktive internetkrævende udstyr stadig er forbundet, så skal forbindelsen være god, så alle bliver tilfredse.”

 

Internethastighed
kunder 2019

ALTIBOX I GRINDSTED


  • GEV’s fiberforbindelse er en del af en såkaldt redundant forsyning, som sikrer at der er meget gode oppetider, hvilket for kunderne betyder høj stabilitet på fibernet forbindelserne.
  • Altibox er Skandinaviens største udbyder af fibernet. 
  • Altibox udbyder derudover også telefoni, mobiltelefoni og TV.
  • Samarbejdet med Altibox startede for GEV’s vedkommende i 2009
  • En 150Mbit/150Mbit forbindelse hos Altibox koster 309 kr. pr. måned og er pt. den laveste hastighed man kan købe som ny kunde.
  • Hastigheden på fibernettet i Grindsted kan komme helt op på 1Gbit/1Gbit