GEV indfører træning i arbejdstiden

Ingen kan være i tvivl om, at fysisk hårdt arbejde sætter sit præg på kroppen over tid. Undersøgelser peger dog også på, at stillesiddende arbejde kan påvirke kroppen meget negativt. Netop for at forebygge skader sætter GEV nu træning og bevægelse på dagsordenen.

Træning to gange om ugen - i arbejdstiden

Hver mandag og torsdag fra 14.00-14.30 kan medarbejderne derfor nu komme ned i kantinen, hvor bordene bliver ryddet til siden og der gives plads til yogamåtter og træning. Midt i arbejdstiden. Det er muligt at deltage så meget man ønsker, men det koordineres altid med sine nærmeste kolleger, så opgaverne ikke udsættes. 

Instruktøren er intern og sidder til daglig i GEVs backoffice. Martin Overgaard har flere uddannelser inden for manuel terapi og træning. Fokus er her på lette øvelser og udstrækning - således at alle i GEV kan være med, uanset alder og niveau. Martin beskriver således også, at der er fire fokuspunkter for træningen: Styrke, smidighed, balance og meditation.

Umiddelbart en stor succes.

Forud for opstarten i oktober måned har alle medarbejdere fået mulighed for at få en yogamåtte på arbejdet. Det har 20 medarbejdere benyttet sig af, hvilket er over halvdelen af de ansatte. Der har været stor spænding over tiltaget, både i forhold til, hvor mange der ville tilmelde sig, men også bare general begejstring over muligheden.

Den første træning blev vel modtaget blandt de deltagende, som blandt andet sagde følgende:

"Det var rart, ikke så hårdt som jeg troede, men jeg føler mig alligevel lidt træt i kroppen."

"Det er træning for både kroppen og sindet - jeg fik en god ro i både krop og hovedet."

Også instruktør Martin var tilfreds med første time, som blev besøgt af 10 medarbejdere: "Det er utvetydigt at alle mennesker har brug for at bevæge sig hver dag. Hvad enten du har et hårdt fysisk arbejde, som flere af vores folk i driften, eller om du sidder meget stille på en kontorstol, så har kroppen brug for at gøre noget andet end det sædvanlige. Jeg håber jeg er med til at flytte mine kollegers fysiske og mentale sundhed. Og så håber jeg også de har det sjovt samtidigt med."

Der er ikke aftalt noget udløb på træningsaftalen hos GEV.

Martin
Martin i gang med træningen