Telefon 75 32 11 66

Energiens dag 2019

Fredag den 27.september var det endelig blevet tid til at karavanen med ’Danmark for målene’ skulle forbi Grindsted og Billund under temaet: ”Energi i by og bolig”. Samtidigt havde forsyningerne i Billund Kommune, slået sig sammen og lavet et parallel-arrangement kaldet ’Energiens dag’. Dette gjorde vi for at forstærke opmærksomheden på den energi vi bruger hver dag.

 

De to arrangementer begyndte at stille op ved middagstid, så de kunne være klar til klokken 14, hvor det hele skulle begynde. Desværre viste vejret sig ikke fra sin bedste side denne dag, og de mange hjælpere, der skulle sætte stande op, måtte kæmpe med kraftig vind og pludselige regnskyl. Heldigvis var stemningen god og forventningerne høje. Da klokken så slog 14 faldt vejret en smule til ro, uden dog at være slået helt om.

 

Der var meget stor interesse for de konkurrencer og små gaveposer, som var stillet op i standene. Folk blev tiltrukket af disse ting, men det gav god mulighed for at snakke med de besøgende, som udviste forundring over eks., at den rette afkølingstemperatur på fjernvarmevandet, kan spare op til 4 gange så meget vand og dermed også CO2-udledning – og naturligvis sparer det også penge at spare på fjernvarmevandet. Samtidigt var der, særligt blandt de yngre besøgende, stor interesse i at konkurrere på den opstillede el-cykel, hvor man skulle cykle i to minutter og se, hvem der kunne cykle mest el ind. Hver time blev der så udstukket en vinder, som kunne vinde billetter til Grindsted Kino eller el-sparepærer.

 

På en anden stand var GEV & Monopolet stillet op – klar til at diskutere dilemmaer med de besøgende. Både bestyrelsen og medarbejdere fra GEV var klar til at stille skarpt på fire dilemmaer, som er relevante i disse tider, hvor vi alle i højere grad må tænke over forbrug, CO2-udledning og skadevirkningerne af vores handlinger i dagligdagen.

 

Samtidigt med dette var der fint besøg af Søren Dahl, radiovært på P4, som leverede en live-samtale med borgmester Ib Kristensen, omhandlende den energi vi bruger – både den målbare og den menneskelige. Rundt om dem var karavanen fra ’Danmark for målene’ opstillet og der var mange konkurrencer og tiltag, der fortalte om de mange måder vi kan nedbringe vores CO2-aftryk i vores hjem. Ned af en af sidegaderne var der derudover også en foto-udstilling lavet af journalisten, Daniel Rye, der er blevet landskendt efter at have været taget til fange af Islamisk stat gennem 13 måneder i 2013.

 

Alt i alt en succes at have besøg af Danmark for målene og sætte ’Energiens dag’ op, selvom vejret drillede. Vi håber på at gentage ’Energiens dag’ i 2020 og håber selvfølgelig på stor opbakning fra kunder, andelshavere og borgerne i Grindsted og omegn.

Energiens dag - Grindsted Torv
Søren Dahl og Ib Kristensen